top of page
DSC_0224.jpeg

MIJN VERHAAL

In 2008 behaal ik mijn masterdiploma in de kinesitherapie. Mijn carrière start in een groepspraktijk. Na 5 jaar zet ik de stap naar ontwikkelingshulp. Revalidatiecentrum Wasi Esperanza (Ayacucho, Peru) is voor 3,5 jaar mijn nieuwe thuishaven. Hier behandel ik vooral jonge kinderen met neurologische aandoeningen die in extreme armoede leven en geef opleidingen aan de plaatselijke kinesisten. Mijn passie voor het werken met kinderen en ouders groeit hier enorm, alsook de interesse in het neurologisch systeem en normale motorische ontwikkelingen. 

 

Terug in België behaal ik het Postgraduaat in de pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen en Bobath therapie. Zo verdiep ik mij verder in het werken met baby’s en jonge kinderen met diverse problemen binnen hun motorische ontwikkeling.

Door intensief te werken met kinderen binnen een systeem van ouders en anderen, begint de nood te groeien om in mijn therapie lichaam en geest meer samen te brengen. 

Ook ontdek ik dat ouders of zorgende personen nood hebben aan specifieke ondersteuning binnen de ontwikkeling van hun kind.

Eind 2019 start ik met een nieuwe opleiding: Integrative Baby Therapy (IBT, Bristol). In deze therapie bekijken we welke invloed de geboorte, wat gezien wordt als een traumatische ervaring, heeft op het verdere verloop van de psychologische ontwikkeling. Je leert kijken en luisteren naar het kind, maar ook het systeem daarrond dat even belangrijk is.

De Coronacrisis is voor mij een moment van stilstaan en nieuwe ideeën. Resultaat? Mijn eigen praktijk, in mijn eigen huis. 

In mijn vrije tijd probeer ik bewust een evenwicht te zoeken tussen lichaam en geest. Ik ben een sporter: hou van muurklimmen, lopen en wandelen. Maak graag tijd vrij voor yoga en meditatie. Stilvallen met een boek of dekentjes breien mag zeker niet ontbreken. Als ik niet aan het werk ben, ontdek ik graag de wereld. 

HET LOGO

ELLEN-05.png

De baarmoeder. Geeft mijn nieuwste visie weer over de psychologie van het ongeboren kind en het geboortetrauma. Ook motorische patronen worden hier geactiveerd en vastgelegd. 

ELLEN-08.png

De liggende fase. Het ontdekken en connecteren met onze middellijn. Een tweede belangrijke fase in onze motorische en psychologische ontwikkeling als mens.

ELLEN-07.png

De staande fase. Van hieruit gaan we verder om de wereld te ontdekken. Deze is stevig en stabiel wanneer we de voorgaande fase op een harmonische wijze hebben kunnen doormaken. 

SPECIALISATIES EN OPLEIDINGEN

Na mijn masteropleiding kinesitherapie ben ik mezelf de afgelopen jaren met dezelfde passie blijven ontwikkelen. Ik behaalde extra certificaten.

 • Integrative Baby therapy (lees meer)

 • Postgraduaat in de pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen

 • Bobath therapie (lees meer)

 • Pediatrische Neuromusculaire Taping en Medical Taping Concept - Mulligan (lees meer over taping

 • Een synthese van de kinesitherapeutische methodes bij CP

 • Managing children with Cerebral Palsy

 • Verticale evaluatie en behandeling van de voet, NDT

 • Analyse van de gang: evaluatie en behandeling NDT

 • Basisopleiding Kritische Ontwikkelingsbegeleiding methode Hendrickx (lees meer)

 • Regulatie en regulatie problemen bij baby’s

 • Stress tijdens de zwangerschap.

DSC_0041.jpeg
SPECIALISATIES
MIJN VERHAAL
HET LOGO
bottom of page